ENDODONȚIE ASISTATĂ LA MICROSCOP

Servicii premium Dentetico

Valoarea adusă de tehnologie s-a resimțit și în ramura medicinei dentare. Astfel, domeniul endodonției a fost revoluționat de către introducerea microscopului, crescând calitatea tratamentelor, iar extracția dinților – dintr-o operațiune comună, a devenit o soluție extremă.

Pentru a porni cu începutul, tratamentul endodontic se ocupă cu tratarea inflamației pulpare a unui dinte și eliminarea resturilor organice din canalele radiculare. Principalele operațiuni în cadrul procedurii sunt: curățarea canalelor radiculare, pregătirea și conformarea mecanică a acestora, sterilizarea și obturarea prin sistemul de obturație cu gutapercă la cald.

 

Datorită folosirii microscopului ni se permite o vizualizare mult mai profundă a anatomiei dentare – mărind câmpul vizual al suprafețelor dentare de la 3,5 până la de 20 de ori. În clinica Dentetico, cu ajutorul microscopului se realizează manopere de mare finețe:

  • Identificarea canalelor radiculare suplimentare
  • Refacerea tratamentelor de canal, realizate incorrect
  • Identificarea perforațiilor radiculare și sigilarea acestora
  • Detectarea fracturilor radiculare

 

Cu ajutorul Apexului Locator stabilim lungimea tratamentului de canal, iar pentru a izola perfect dintele asupra căruia se lucrează și a menține uscată acea porțiune, se apelează la un sistem numit ”digă dentară”. Diga dentară este o folie de latex aplicată pe un cadru metalic (sau din plastic) și ajută la izolarea dintelui de restul gurii, pentru a permite obținerea unui mediu steril în timpul tratamentului. Totodată îmbunătățește vizibilitatea prin contrastul dintre culoarea foliei elastic și culoarea țesuturilor dentare, prin menținerea retracției părților moi – buze, limbă, obraji.

După finalizarea obturației de canal se efectuează o radiografie de control, pentru a ne asigura că operațiunea efectuată a fost corectă. Pentru a asigura sănătatea dintelui, mai sunt necesare două etape: obturație coronară (coroană dentară) și monitorizarea periodică a evoluției dintelui tratat.