Dinți ficși în 24 de ore

Avantaje și preț

Edentația (lipsa dinților) totală sau parțială este o problemă mai comună decât ne-am dori și una care, în ciuda a ceea ce ai putea crede, nu apare doar la vârste înaintate. La ora actuală, cea mai eficientă soluție pentru înlocuirea dinților lipsă sunt considerate implanturile dentare. Nu toată lumea își dorește sau își permite să aștepte însă luni întregi, cât durează procesul de osteointegrare a implanturilor, pentru a avea din nou o dantură funcțională. Dacă și tu te numeri printre cei care caută metode mai rapide de a-și înlocui dinții, avem o soluție pentru tine, una care îți va permite să zâmbești din nou cu încredere în timp record: procedura „Dinți ficși în 24 de ore”.

După cum îi spune și numele, această procedură presupune extracția dinților (atunci când este necesar), inserarea implanturilor dentare și fixarea unei lucrări provizorii fixe în doar 24 de ore. Cu alte cuvinte, vei putea avea dinți noi într-o singură zi.

 

Cine poate beneficia de sistemul de dantura fixă în 24 de ore?

Ți-ai pierdut dinții de pe una sau ambele arcade dentare ori ți s-a spus că dinții pe care îi mai ai nu mai pot fi salvați și singura soluție este extracția dentară? Porți proteză dentară, dar ai vrea să scapi de ea? Dacă răspunsul la oricare dintre întrebările de mai sus este „Da!”, atunci ai putea fi un candidat bun pentru procedura de dinți ficși pe implanturi dentare într-o zi. 

Pentru a se putea asigura succesul procedurii, există însă câteva condiții: 

 • să ai o sănătate generală bună; 
 • să nu fumezi sau să fii dispus să te lași de fumat înainte de procedură; 
 • să existe o cantitate suficientă de os pentru a susține implanturile dentare. 

Posibile contraindicații pentru această procedură sunt: 

 • parodontita; 
 • bolile autoimune; 
 • bolile cronice; 
 • sănătate orală sau generală proastă; 
 • igiena orală precară; 
 • bruxismul; 
 • osul este prea subțirea sau prea moale pentru a susține implantul. 

Nu toate aceste contraindicații sunt însă absolute. Înseamnă doar că, înainte de a putea obține un zâmbet nou, va trebui să tratezi anumite probleme.

 

Avantajele sistemelor de dantură fixă în 24 de ore

Dincolo de cel mai evident avantaj al sistemelor de dinți ficși pe implanturi în 24 de ore, acela că vei avea o dantură nouă într-un timp record, există mai multe motive pentru merită să apelezi la o astfel de procedură: 

 • Este potrivită atât pentru pacienții cu edentații totale, cât și pentru cei cu edentații parțiale;
 • Nu sunt necesare proceduri adiționale (sinus lift, adiție osoasă etc.); 
 • Vei avea o lucrare fixă, nu una mobilă, ce trebuie scoasă și curățată în fiecare zi; 
 • Necesită mai puține vizite la cabinetul stomatologic; 
 • Numărul implanturilor este redus; 
 • Comparativ cu sistemul clasic, costul tratamentului este semnificativ redus;
 • Contribuie la îmbunătățirea aspectului zâmbetului; 
 • Te ajută să-ți recapeți încrederea în propria persoană.

 

Care sunt etapele de montare a sistemului de dantură fixă în 24 de ore

Ca multe alte proceduri stomatologice, și aceasta se desfășoară în mai multe etape. Singura diferență este că marea majoritate a acestor etape se vor desfășura într-un interval de doar 24 de ore. 

 

1. Consultația

Consultația inițială este primul pas spre zâmbetul perfect pe care ți-l dorești și unul peste care nu se poate trece. După efectuarea consultului clinic dentar de specialitate, realizarea radiografiilor și a celorlalte investigații necesare, îți vom spune dacă ești un candidat bun pentru această procedură și, dacă da, se va stabili planul de tratament.

 

2. Inserarea implanturilor

Dinții cu probleme se extrag, dacă este necesar, și se introduc implanturile în os. De obicei, se inserează între 4 și 6 implanturi dentare pe fiecare arcadă dentară și se folosește o combinație de implanturi drepte și implanturi angulate la 35 de grade. Pe parcursul acestei etape, vei fi anesteziat, astfel că nu vei simți nicio durere.

 

3. Fixarea danturii fixe provizorii pe implanturi

Se realizează o amprentă a danturii tale, care va fi trimisă în laboratorul dentar, unde se va realiza lucrarea fixă pe care o vei purta în următoarele luni. Odată finalizată aceasta, vei fi chemat înapoi la cabinet și lucrarea provizorie va fi atașată pe implanturile inserate în etapa anterioară.

 

4. Montarea lucrării definitive

După osteointegrarea implanturilor și vindecarea gingiilor, lucrarea provizorie va fi înlocuită cu lucrarea finală, care poate fi confecționată din diverse materiale. De regulă, această ultimă etapă se desfășoară la 3-6 luni după intervenția de inserare a implanturilor și atașare a lucrării provizorii.

Întrebări frecvente despre dantura fixă într-o zi

Dacă te întrebi cât durează până ce ai o dantură fixă funcțională, răspunsul este 24 de ore; etapele de inserare a implanturilor și atașare a lucrării provizorii se pot întinde pe parcursul a 1-2 zile. Dacă vrei să știi cât va dura până va putea fi fixată lucrarea definitivă, răspunsul este 3-6 luni, în funcție de cum decurge procesul de vindecare și osteointegrare a implanturilor.

De regulă, acestea rezistă cel puțin 10 ani, dar sunt mai mulți factori care vor influența durata lor viață, inclusiv:  

 • igiena orală
 • existența unor obiceiuri dăunătoare precum rosul obiectelor dure; 
 • stilul de viață; 
 • starea ta generală a întregului organism; 
 • experiența medicului stomatolog care a efectuat procedura.

Lipsa dinților și toate consecințele negative pe care aceasta le poate avea asupra sănătății tale orale și nu numai a încetat de mult să mai fie considerată o problemă fără soluție. Cu ajutorul sistemului „Dinți ficși în 24 de ore”, te vei bucura de o dantură perfect funcțională în doar o zi. Te așteptăm la Dentetico pentru a stabili împreună dacă ești un candidat bun pentru o astfel de procedură și cum te putem ajuta să ai zâmbetul perfect pe care ți-l dorești! Pentru detalii suplimentare sau programări, poți suna la numărul de telefon 0721904777 sau ne poți scrie pe adresa de email info@dentetico.ro.