Implant dentar Fast and Fixed

Un zambet perfect in doar o zi

Pierderea dinților este o experiență traumatizantă, cu un puternic impact negativ asupra vieții unei persoane. Sunt afectate masticația, fonația și digestia, dar și aspectul fizic și încrederea în sine.[3] Implanturile dentare, adică acele dispozitive cu o formă asemănătoare unui șurub care se inserează chirurgical în os pentru a înlocui rădăcina dintelui care lipsește, sunt considerate cea mai bună soluție pentru restaurarea danturii, una cu o rată de succes și o durabilitate foarte mari.

 

Unul dintre puținele dezavantaje ale implantului dentar este acela că tratamentul complet, de la consultația inițială până la montarea lucrării finale, durează câteva luni. Pentru pacienții care își doresc să se bucure de o dantură nouă cât mai repede, există însă o soluție mai rapidă: sistemul de implant dentar într-o zi „SKY Fast & Fixed”, dezvoltat de compania germană Bredent. 

 

Ce este implantul dentar Fast and Fixed?

Conceptul „Fast and fixed” de la Bredent este un sistem revoluționar de implantare, introdus pe piața stomatologică din România în urmă cu 15 ani și care presupune reabilitarea totală a maxilarului în aceeași zi, cu eliminarea necesității efectuării unor proceduri adiționale.  

Spre deosebire de tratamentul tradițional, acest sistem presupune plasarea a 4 implanturi pe maxilarul inferior și 4 până la 6 implanturi pe maxilarul superior. Se folosește o combinație de implanturi drepte și implanturi angulare, care asigură o stabilitate mai bună, ocolind sinusurile maxilare și structura nervoasă vitală din maxilarul inferior. Plasarea implanturilor este urmată, în aceeași zi, de montarea lucrării fixe provizorii, care îi asigură pacientului o dantură funcțională. După încheierea procesului de osteointegrare, care poate dura între 4 și 6 luni, se montează lucrarea finală.

Cine are nevoie de sistemul de implant dentar Fast and Fixed?

Sistemul de implant dentar de la Bredent este recomandat:

 • Pacienților cu edentație totală (și-au pierdut toți dinții); 
 • Pacienților care și-au pierdut majoritatea dinților (edentație parțială);
 • Pacienților ai căror dinți nu mai pot fi salvați, fiind necesară extragerea acestora; 
 • Pacienților cu proteză dentară.

Beneficiile sistemului de implant dentar Fast and Fixed

 • Refacerea totală a danturii în 24 h; lucrările provizorii se realizează în aceeași zi în care sunt inserate implanturile;  
 • Scurtarea timpului total de tratament; 
 • Eliminarea necesității procedurilor chirurgicale adiționale pentru obținerea unui suport osos optim în zonele posterioare ale maxilarelor;
 • Numărul implanturilor este redus; 
 • Tratament minim invaziv, nedureros; 
 • Timp de vindecare redus; 
 • Restabilirea rapidă a esteticii și funcționalității danturii.

 

Câte tipuri de implanturi dentare Fast and Fixed există?

În funcție de particularitățile fiecărui caz, se pot recomanda fie 4, fie 6 implanturi.

 

Fast and Fixed pe 6 implanturi

Sistemul Fast and fixed pe 6 implanturi se folosește atunci când lucrarea se efectuează la nivelul maxilarului superior; două dintre implanturi sunt atașate vertical, iar celelalte oblic. Este recomandat în special atunci când masa osoasă este deficitară.

   

Fast and Fixed pe 4 implanturi

Fast and Fixed pe 4 implanturi este sistemul folosit atunci când lucrarea trebuie efectuată pe mandibulă. Ca și în cazul de mai sus, două dintre implanturi sunt angulare, iar restul drepte. 

 

Care sunt etapele tratamentului cu implanturile dentare Fast and Fixed?

Ca și tratamentul clasic cu implanturi dentare, și acesta presupune parcurgerea anumitor etape: 

1. Consultația

Te vei întâlni cu medicul implantolog, veți discuta despre istoricul tău medical și despre rezultatele pe care le dorești și se vor efectua investigațiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic precis: 

 • analize de sânge;
 • radiografie panoramică a danturii;
 • tomografie dentară;
 • înregistrarea statică și dinamică a mușcăturii cu ajutorul arcului facial. 

 

 2. Realizarea planului de tratament

Odată stabilit diagnosticul și faptul că ești un candidat bun pentru sistemul Fast and Fixed, se poate trece la următoarea etapă, cea a realizării planului de tratament. În funcție de rezultatele analizelor și investigațiilor efectuate, ți se vor recomanda fie 4, fie 6 implanturi.

3. Intervenția de inserare a implanturilor Fast and Fixed

După ce îți dai consimțământul pentru planul de tratament, se extrag dinții rămași (dacă este cazul) și se inserează implanturile. Intervenția se realizează sub anestezie, așa că nu vei simți niciun disconfort. 

4. Atașarea lucrării provizorii 

După inserarea implanturilor, se va atașa și lucrarea fixă provizorie, realizată în laboratorul de tehnică dentară, pe baza unei amprente. Această lucrare îți va permite să-ți reiei activitățile normale imediat. 

6. Refacerea arcadelor

Odată atașată lucrarea provizorie, va trebui să așteptăm între 3 și 6 luni pentru osteointegrarea implanturilor și vindecarea gingiilor. În acest timp, osul va crește în jurul implantului, fuzionând cu suprafața acestuia. 

7. Finalizarea tratamentului

După încheierea procesului de osteointegrare, te vei întoarce la cabinet pentru montarea lucrării definitive, ce poate fi realizată dintr-o gamă variată de materiale (ex: compozit, ceramic integrală, zirconiu etc.).

 

Întrebări frecvente despre implantul dentar Fast and Fixed

În 24 de ore, vei avea implanturile și lucrarea fixă provizorie, iar 4-6 luni mai târziu se va putea realiza și lucrarea definitivă. Reține însă că, deși este provizorie, lucrarea inițială este funcțională și îți va permite să ai o viață normală

Medicul stomatolog îți va explica exact ce ai și nu voie să faci imediat după finalizarea intervenției, dar și ce reguli trebuie să urmezi în lunile următoare pentru a contribui la succesul procedurii.

Poate unul dintre puținele dezavantaje ale sistemului Fast and Fixed este acela că este necesară o ușoară ajustare a dietei. În primele ore după intervenție se recomandă să consumi doar alimente moi. De asemenea, este indicată evitarea alimentelor tari până la finalizarea procesului de osteointegrare. 

Fast and Fixed este soluția perfectă pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții și vor să-și recapete funcționalitatea danturii, dar și pentru cei ai căror dinți nu mai pot fi salvați sau vor să scape de proteză. Dacă și tu te numeri printre aceștia și vrei să afli mai multe despre implantul dentar rapid, ne poți scrie pe adresa de email info@dentetico.ro sau te așteptăm la clinică. Programări se pot face la numărul de telefon 0721904777 sau direct aici.