Metoda revoluționară prin care tratăm parodontita, la Dentetico. Rata de vindecare crește cu 50%

Pentru că v-am spus că tehnologia avansează rapid în lumea medicinei stomatologice, noi, la Dentetico, dorim să fim la curent cu toate invențiile care pot accelera sau îmbunătăți procesul de vindecare din timpul intervențiilor stomatologice. Astăzi, dorim să vă vorbim terapia A-PRF care reprezintă metoda avansată de obținere a membranelor de vindecare din plasma bogată în trombocite și folosirea lor în intervențiile chirurgicale stomatologice.

A-PRF se obține din sângele proaspăt recoltat de la pacient, prin separarea și concentrarea doar a factorilor de vindecare din sânge. După recoltare, sângele se centrifughează. Astfel, se separă plasma de așa-numitul “concentrat trombocitar”. Mai exact, compușii care dau sângelui culoarea roșie. Concentratul se transformă în membrane, care se aplică direct în plaga din cavitatea orală. Produsul astfel obținut poate fi folosit și sub formă de dop, în funcție de necesitatea din cadrul intervenției respective. Ulterior, plasma se folosește pentru a hidrata suprafața operată.

Membranele A-PRF pot fi folosite în amestec cu materialul de grefă osoasă pentru a stimula fixarea celulelor pe biomateriale sau în cadrul intervențiilor de inserare a implanturilor dentare.

Factorii de creștere din membranele obținute prin tehnica A-PRF sunt eliberați treptat timp de 7 zile, iar acțiunea lor duce la o vindecare rapidă încă din primele zile dupa intervenția chirurgicală. Post intervenție se constată o reducere cu 50% a timpului de vindecare, acest fapt fiind dealtfel demonstrat clinic și histologic și în majoritatea publicațiilor de specialitate.

La Dentetico, folosim tehnica A-PRF în următoarele cazuri și tratamente:

• etapa chirurgicală de inserare a implanturilor dentare

• lifting de sinus intern și extern (ridicarea membranei sinusale)

• augmentarea podelei sinusale

• corectarea defectului chistic

• intervenții la nivel parodontal pentru regenerare osoasă și gingivală

• postextracțional pentru păstrarea volumului alveolei osoase

Această terapie, utilizată în stomatologie, are următoarele indicații și tratează afecțiuni precum:

Parodontita localizată și generalizată

Alveolita postextracțională

Extracția dentară

Periimplantita

Profilaxia bolii parodontale.

Printre principalele rezultate ale acestei terapii putem enumăra:

– stoparea hemoragiilor gingivale

– reducerea mobilității dentare

– eliminarea halenei

– micșorarea riscului de periimplantită implantului

– profilaxia parodontopatiei

– eliminarea durerilor

– gingiile capată culoarea normal

Ne dorim ca prin ceea ce facem la Dentetico să readucem, în cel mai scurt timp, sănătatea și strălucirea pe care zâmbetul tău le merită! Suntem aici, pentru tine, de aceea, ne poți suna la numărul 0721904777 sau ne poți scrie pe info@dentetico.ro pentru informații și programări.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button