Pete albe pe dinți? Iată care sunt cauzele și ce remedii îți oferă Dentetico

Cu toții ne dorim un zâmbet de revistă: alb, sănătos, strălucitor. Însă există foarte multe cazuri în care pacienții vin la clinica noastră și ne spun că, deși își îngrijesc dantura, aceasta nu este tocmai perfectă, iar unul din „defecte” este apariția pe suprafața dinților a unor pete albe, cretoase, care nu dispar. Vrem să vă informăm cu privire la cauzele apariției acestor pete, dar și cum le putem trata, la Dentetico.

Cauzele apariției petelor albe pe dinți:

Fluoroza

Una din cauzele care poate avea efecte nedorite asupra dinților tăi este fluoroza. Aceasta apare atunci când sunt ingerate cantități mari de fluor, în perioada de creștere și dezvoltare a dinților. Nu doar consumul pastei de dinți generează această afecțiune, ci și consumul apei fluorizate, sau a suplimentelor pe bază de fluor. Deși fluorul are efecte benefice asupra danturii, întărind dinții, în cantități mari, are efecte nedorite: de la apariția petelor albe pe dinți, până la apariția petelor maronii pe suprafața acestora. Ce este de făcut? Vă spunem în continuarea acestui articol.

 

Demineralizarea

Un alt factor care poate cauza apariția acestor pete este demineralizarea smalțului dentar. Aceasta se instalează atunci când placa bacteriană se acumulează la baza dinților și pe întreaga suprafață a dintelui. Principala cauză a demineralizării este igiena deficitară, însă apare frecvent și în rândul pacienților care poartă aparat dentar, iar periajul nu este efectuat într-un mod corect. Vă spunem în cele ce urmează ce putem face pentru a preîntâmpina apariția cariilor dentare în zonele decalcifiate.

 

Anomalii dentare

Amalogeneza imperfectă este o boală care afectează dezvoltarea naturală și sănătoasă a smalțului dentar. Această afecțiune are un impact atât asupra dinților de lapte, cât și asupra dinților definitivi și este generată de modificările proteinelor care sunt implicate în formarea smalțului dentar. Amalogeneza imperfectă predispune pacientul la instalarea mult mai rapidă a cariilor dentare, precum și la sensibilitatea dentară și apariția petelor albe pe suprafața dinților.

 

Ce este de făcut?

Nu există o ”rețetă” general valabilă pentru tratarea acestei afecțiuni, ci în funcție de cauza care a generat-o, medicii Dentetico îți vor prezenta tratamentul special pentru tine. Dintre cele mai uzitate remedii enumerăm:

 

Microabraziunea

Procedura presupune îndepărtarea unui strat subțire de smalț, iar în unele cazuri, după acest procedeu, se recomandă o albire profesională, pe care în clinica Dentetico o realizăm cu ajutorul lămpii Philips Zoom! Advanced White, despre care am scris AICI.

 

Albirea dentară

Petele albe, sau colorate de pe dinți, pot dispărea, sau pot fi semnificativ diminuate după un tratament profesional de albire. Înainte de acest procedeu, pacientului i se realizează un detartraj profesional cu Air Flow, care ajută foarte mult la îndepărtarea acestor pete de pe smalțul dinților, albirea aducând „touch-ul” final, de alb pe care toți pacienții și-l doresc.

 

Fațetele dentare

Dacă microabraziunea sau albirea profesională nu au efectele dorite, atunci recomandăm aplicarea fațetelor dentare, care vor oferi o culoare mereu albă și un aspect perfect al dinților, atâta timp cât sunt respectate regulile igienei orale prezentate de medicii Dentetico.

Citește mai mult despre fațetele dentare, AICI.

 

Suntem aici, pentru tine, pentru că ne dorim ca zâmbetul tău să fie unul pe care să îl arăți tuturor! Vino și tu la clinica noastră, scrie-ne pe info@dentetico.ropentru mai multe informații sau detalii, sau sună-ne la 0721904777, iar un specialist Dentetico te va îndruma pas cu pas!

 

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button