Implantul dentar: etapele integrării lucrărilor pe implanturi. Dentetico îți explică pas cu pas

Implantul dentar este o soluție medicală care oferă restaurarea și funcționalitatea zâmbetului, preluând funcțiile naturale ale dinților și asigurând sănătatea întregii cavități orale. Prin articolul de astăzi, realizat de medicii specialiști Dentetico, dorim să vă explicăm care sunt etapele lucrărilor stomatologice pe implanturi, pentru ca voi să luați cea mai bună decizie cu privire la sănătatea zâmbetului vostru.

Etapele implantului dentar

Implant dentar Pasul 1 – Consultația inițială

Consulația inițială are că scop examinarea clinică a situaţiei din cavitatea orală şi analiza radiografiei pentru a evalua dacă există os suficient pentru a asigura stabilitatea unui implant dentar, precum și realizarea unui plan de tratament personalizat, în funcție de specificul fiecărui caz. Dacă medicul implantolog decide că implantul se poate realiza, veţi stabili împreună data următoarei programări pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale de înserare a implantului.

Implant dentar Pasul 2 – Plasarea implantului în os

La a doua întâlnire, medicul implantolog va realiza anestezia zonei şi va introduce implantul în os după care acesta va fi acoperit de gingie.

Implant dentar Pasul 3 – Controlul post-operator

După 10-14 zile de la intervenţie, se îndepărtează firele de sutură care au ajutat la vindecarea gingiei. Implantul nu va fi aşadar vizibil timp de 4-6 luni, interval necesar pentru integrarea lui în os (osteointegrare) şi vindecare.

Implant dentar Pasul 4 – Descoperirea implantului

După perioada de vindecare de 4-6 luni peste implant se va monta un “şurub de vindecare”,  pentru a face loc în gingie coroanei de ceramică. Aceasta se produce relativ repede, în câteva zile (10-14 zile).

Implant dentar Pasul 5 – Realizarea coroanei/coroanelor de ceramică

În acesta etapă, peste implant se va pune “bontul” care va susţine coroana dentară din ceramică. Acestui bont i se va lua o amprentă care va servi la realizarea coroanei dentare în laborator.

Implant dentar Pasul 6 – Fixarea definitivă a lucrărilor pe implanturi

Modul de fixare al unei lucrări pe implanturi depinde de tipul restaurării:

Restaurări fixe: coroana și puntea pe implanturi

Restaurările fixe nu se îndepărtează din cavitatea bucală pentru igienizare. Asemenea lucrări se atașează la implanturi fie prin cimentare, fie prin înfiletare.

Lucrări fixate prin înfiletare

Coroanele dentare care fac parte din lucrare se atașează de bonturile artificiale prin șuruburi specifice care trec prin coroane și se înfiletează în orificiile din mijlocul bonturilor artificiale. După ce șuruburile sunt poziționate, orificiile care au penetrat coroanele sunt închise cu materiale compozite.

Lucrări fixate prin cimentare

Restaurarea va fi fixată prin cimentare, la fel cum punțile și coroanele dentare sunt fixate pe dinții naturali.

Restaurări mobilizabile: protezele pe implanturi

Protezele se atașează de implanturi cu ajutorul unor sisteme speciale de ancorare. Sistemele speciale de ancorare sunt alcătuite din 2 părți:

O parte este înșurubată în implanturile osoase rămânând în cavitatea bucală

Cealaltă parte este atașată protezei mobilizabile la laboratorul dentar

Sistemul de prindere între cele două elemente este de tip patrice – matrice în care patricea este reprezentată de sistemul ancorat în implant. Partea atașată protezei dentare va trebui înlocuită periodic.

Ceea ce dorim să evidențiem este faptul că fiecare caz pe care îl tratăm la Dentetico este unic, având particularitățile și istoricul său medical, de aceea, ne adaptăm și luăm cele mai bune și performante decizii pentru fiecare pacient în parte. Însă, materialele pe care le folosim și parteneriatele cu cei mai buni producători de implanturi (Nobel Biocare și Straumann) ne oferă o siguranță a reușitei intervențiilor chirurgicale de inserare a implanturilor.

Așa lucrăm la Dentetico, locul în care ne dorim să îți oferim zâmbetul perfect pe care îl meriți. Suntem aici, pentru tine, gata să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie, de aceea ne poți scrie pe adresa de email info@dentetico.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button