Care este rolul coroanelor dentare în procesul de implant dentar? Dentetico îți explică

Unul din cele mai apreciate servicii de la #clinicazambetelorperfecte este implantul dentar – și asta pentru că oferă stabilitatea și funcționalitatea zâmbetului pacientului nostru, preluând rolul unui dinte natural. Iar prin articolul de astăzi dorim să vă prezentăm care este rolul coroanei dentare (din ceramică sau zirconiu) în procesul de implant dentar.

Așa cum v-am spus și în articolele trecute, implantul dentar este compus din mai multe elemente: șurubul, care este introdus în osul maxilar, bontul protetic și coroana dentară – partea vizibilă din implantul dentar, care, cu ajutorul tehnicienilor noștri, va arăta exact ca un dinte natural, preluându-i în totalitate funcțiie – masticatorie, fonetică, estetică.

Când se recomandă o coroană dentară pe implant?

O coroană dentară pe implant se recomandă cel mai frecvent pacienților care și-au înlocuit un dinte pierdut prin procedura de implant dentar, ca etapă de finalizare a tratamentului după aplicarea bontului protetic de susținere. Există situații în care fizionomia pacientului, caracteristicile maxilarului și ale dinților alăturați permit inserarea mai multor coroane dentare pe implant, una lângă cealaltă.

Reușita oricărei lucrări dentare pe implant (punte, coroană etc.) depinde foarte mult de calitatea țesuturilor pacientului și de cantitatea de os existentă. Doar specialistul este cel care poate determina, în urma unor investigații, dacă un candidat este potrivit pentru o coroană pe implant sau altă lucrare dentară pe implant.

Ce diferență există între coroana dentară clasică și coroana dentară pe implant?

O coroană dentară, în general, are mai multe sfere de aplicabilitate, de la redarea aspectului estetic și funcțional al dinților până la acoperirea unui implant dentar. Nu există diferențe în privința materialelor din care sunt confecționate coroanele dentare clasice sau coroanele dentare pe implant, dar există diferențe în ceea ce privește procedura de inserare a lucrărilor și tehnicile utilizate de specialist.

De exemplu, o coroană dentară clasică menită să salveze un dinte afectat de caria dentară sau de boli parodontale este aplicată prin cimentare doar după șlefuirea dintelui sănătos și prelevarea amprentei dentare a pacientului.

În schimb, o coroană dentară pe implant este aplicată fie prin cimentare, fie prin înșurubare și este de regulă ultima etapă dintr-un tratament protetic mai mare.

Materiale din care poate fi realizată o coroană dentară

Coroana dentară pe implant poate fi alcătuită din mai multe materiale și combinații de materiale (metal, ceramică, zirconiu, material acrilic), poate fi provizorie sau permanentă, poate fi confecționată folosind un schelet îmbrăcat într-un material exterior (ex: coroana metaloceramică total fizionomică pe implant sau coroana dentară ceramică schelet zirconiu pe implant) sau poate fi confecționată prin presare, fără a mai fi necesar un schelet de susținere (coroană dentară ceramică presată pe implant).

Pentru că ne dorim cele mai bune rezultate, pentru pacienții care aleg Dentetico, calitatea materialelor folosite și recomandate de medicii noștri este la superlative, iar rata de success a implanturilor dentare este așa cum ne-o dorim: perfecta! Vă stăm la dispoziție pentru detalii și informații despre serviciile noastre, așa că ne puteți suna la numărul de telefon 0721904777 sau ne puteți scrie pe adresa de email info@dentetico.ro

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!