Succesul implantului dentar. Ce măsuri de igienă trebuie luate, pentru reușita tratamentului cu implant

Cazurile de implant dentar pe care le realizăm la Dentetico au o rată de succes de peste 98%, acest lucru fiind o coroborare între profesionalismul echipei medicale, materialele de calitate folosite în timpul intervenției și regulile post-intervenție pe care trebuie să le respecte pacientul.

Astfel, pentru a fi clar, ne dorim ca prin articolul de astăzi, să evidențiem aceste aspecte, de igienă dentară, pe care pacientul care a beneficiat de un tratament cu implant dentar, trebuie să le respecte.

Igiena după implantul dentar

Igiena după implant dentar este foarte importantă la fel ca igiena orală a dinților naturali. Mai mult, este necesar să mergem la controale periodice, o dată la 6 luni, pentru ca un medic stomatolog să verifice starea implanturilor dentare, dar și pentru a efectua o igienizare profesională.

Cum realizez corect igiena dentară după procesul de implantare

Curățarea implanturilor dentare pe toată perioada vindecării, dar și din momentul în care implanturilor li s-au atașat coroanele dentare reprezintă succesul tratamentului pe termen lung. Însă, ce instrumente sunt recomandate pentru o igienă corectă după implant dentar?

Așa cum am menționat, implanturile dentare trebuie tratate ca dinții naturali, astfel, din igiena dentară zilnică nu trebuie să lipsească următoarele ”ustensile”:

Periuța de dinți

Este indicat să folosești periuțe de dinți cu peri moi atunci când îți cureți coroanele dentare atașate implanturilor dentare. Un periaj complet ar trebui să dureze 2-3 minute. Este necesar să acorzi suficient timp curățării danturii și să realizezi mișcări ușoare în timpul igienei orale. Utilizarea unei periuțe de dinți cu peri mori te ajută să elimini cu ușurință resturile alimentare, fără să rănește gingiile.

Dușul bucal

Dușul bucal este un instrument recomandat de către medicii stomatologi, iar igiena după implant dentar cu ajutorul dușului bucal este esențială pentru o curățare cât mai corectă și completă. Datorită jeturilor de apă ce sunt pulsate cu presiune mare, dușul bucal ajută la îndepărtarea resturilor alimentare din zonele interdentare.

Ața dentară

Folosirea aței dentare este recomandată în fiecare zi chiar și atunci când ai unul sau mai multe implanturi dentare. Imediat după realizarea periajului dentar, folosește și ața dentară, deoarece va înlătura resturile alimentare din spațiile greu accesibile periuței de dinți.

Apa de gură

Apa de gură este recomandată de 2 ori pe zi, după periajul dentar, dar și în cazurile în care periajul dentar nu este posibil după fiecare masă. Clătește-ți cavitatea bucală aproximativ 1 minut pentru a curăța cât mai bine locurile inaccesibile periuței de dinți, însă trebuie să ai grijă și să nu înghiți apa cu care ți-ai clătit cavitatea bucală, aceasta trebuind să fie scuipată după fiecare clătire.

Mai mult, respectarea acestor recomandări nu trebuie să elimine controalele periodice – o dată la șase luni – realizate la Dentetico – controale în timpul cărora se va verifica starea implanturilor dentare, ulterior realizându-se o igienizare profesională, pentru a păstra cavitatea bucală sănătoasă.

Așa lucrăm la Dentetico, clinica zâmbetelor perfecte, pentru că iubim fiecare caz pe care îl tratăm, pentru că iubim să vedem rezultatele perfecte ale muncii noastre. Astfel, ne poți scrie pe adresa de email info@dentetico.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777, dacă ai nevoie de informații suplimentare sau dacă dorești o programare la noi.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button