Implantul dentar – cheia pentru un zâmbet perfect. Descoperă tot ce trebuie să știi

25 iun. 2019 Blog

Pierderea unuia sau mai multor dinți este un lucru grav și greu de trecut peste, deoarece poate genera o mulțime de neplăceri și frustrări pentru persoana în cauză. Datorită tehnologiilor avansate din domeniul medicinei stomatologice, implantul dentar a devenit o tehnică restaurativă, care redă normalitatea și sănătatea orală a pacientului. Însă pentru a înțelege cu exactitate despre ce este vorba, vrem să vă explicăm pas cu pas ce presupune un implant dentar.

Ce se întâmplă atunci când pierzi unul sau mai mulți dinți?

Fiecare dinte din cavitatea orală are funcția lui – niciunul nu este în plus, iar pierderea unuia sau mai multor dinți generează un ”stres” în plus pentru dinții învecinați, cauzând deteriorarea lor rapidă. Mai mult, în lipsa dinților, atât masticația, cât și estetica facială au de suferit, iar osul maxilar se va resorbi, de-a lungul timpului.


De asemena, vor exista modificări ample și în ceea ce privește structura feței, începând de la buze – care vor avea un aspect subțiat, apoi pielea din jurul gurii și nasului va deveni ridată, iar în timp, dimensiunea verticală a feței va scădea, generând o îmbătrânire precoce a aspectului fizic facial.

Mai mult, masticația va fi considerabil îngreunată, dinții învecinați sau cei opuși vor fi suprasolicitați, generând dezechilibre ale mușcăturii. În timp, pacientul va observa o oboseală și durere în zona craniană – pe care nu le poate explica. Pe lângă aceste probleme de ordin estetic, dinții suprasolicitați vor strânge mai multe bacterii, fiind un burete care atrage tartrul – ceea ce va duce la apariția infecțiilor, cariilor sau la apariția bolilor parodontale.

Tratamentul cu implant – primul pas spre restaurarea sănătății dentare

Un implant dentar redă sănătatea orală a pacientului, având o durată de viață de 30-40 de ani, restaurând estetic și funcțional dantura – toate acestea pornind de la premisa unei atente îngrijiri a danturii post implant și verificarea periodică a sănătății orale.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o piesă din titan pur, care se aseamănă ca formă cu un șurub. Acesta, odată inserat în stratul osos, devine practic o rădăcină artificială, acolo unde dinții naturali lipsesc. Implantul dentar are două laturi – cea intraosoasă (șurubul) și cea supraosoasă (bontul protetic).


În momentul integrării celor două laturi, deasupra bontului protetic se creează o coroană, o punte sau o proteză. Ceea ce este cu adevărat revoluționar la implantul dentar este faptul că pacientul nu îl percepe ca pe un ”corp străin”, acesta oferind încă din etapa implantării senzația de dinte natural.

Implantul dentar doare?

Această întrebare ne este frecvent adresată, iar răspunsul vine tot din partea pacienților care au trecut prin această procedură: intervenția de implantare creează mai puține probleme și durere decât extracția unei măsele de minte. Clinica Dentetico are cele mai noi dotări, sterilizare de înaltă clasă și anestezice de ultimă de generație, iar personalul medical din clinica noastră are o vastă experiență în domeniul implantologiei.

Cum se desfășoară tratamentul implantului dentar?

Tratamentul implantului dentar presupune o consultație amănunțită – analize de sânge, investigații radiologice sau tomografie dentară – iar în baza acestora va fi stabilit diagnosticul ce va duce la un tratament corect.

Tratamentul implică mai multe etape – implantul propriu-zis, bontul protetic și coroana sau lucrarea dentară. Toate aceste etape trebuie să fie integrate echilibrat, astfel încât pacientul să se bucure de beneficiile acestui tip de restaurare orală.

Avantajele implantului dentar

Seria avantajelor este lungă, însă vom enumera doar câteva din ele, oferindu-vă oportunitatea de a le descoperi voi înșivă pe restul:

  • Implantul dentar este confortabil – vă permite să vă reluați funcțiile odată pierdute – veți putea mânca, zâmbi și vorbi confortabil.
  • Implantul dentar este estetic – lucrările dentare pe implanturi par naturale, și sunt percepute ca atare de pacient.
  • Implantul dentar are o rată de succes de peste 95%, însă pacientul trebuie să aibă în vedere o igienă orală corespunzătoare, deoarece factorul microbian poate compromite această reușită.

Te-am convins? Te așteptăm la Dentetico pentru a-ți oferi cele mai bune sfaturi și pentru a porni împreună spre restaurarea zâmbetului tău.

Search

+
Call Now Button