Fațetele dentare – soluția care restaurează estetica zâmbetului

Tindem să avem grijă de felul în care arătăm, de felul în care ne îmbrăcăm, de percepția pe care o lăsăm oamenilor atunci când ne întâlnim cu ei, însă cât de multă atenție acordăm zâmbetului nostru? Sănătatea și felul în care arată acesta ar trebui să ne preocupe mai mult, deoarece zâmbetul devine un ambasador al stării de bine pe care o avem, și, da, chiar are puterea să ne ofere încredere în noi.

Vrem să vorbim astăzi despre fațetele dentare, despre efectele lor asupra esteticii zâmbetului și de ce devin acestea o soluție pentru un zâmbet perfect.

Ce sunt de fapt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt de fapt un  înveliș ceramic subțire și rezistent, acestea aplicându-se peste suprafața vizibilă a dinților, mascând dinții, imperfecțiunile sau petele de culoare, dinții strâmbi, fisurați sau sparți, inclusiv spațiile inestetice dintre dinți (strungăreața).

Pentru unele fațete este nevoie ca dintii sa fie șlefuiți  parțial , dar sunt și fațete care se lipesc peste dinții integrii. Tipul de fațetă este ales de medicul stomatolog împreună cu pacientul, luând în considerare posibilitățile în cazul respectiv.

Care este legătura dintre fațete și laboratorul de tehnică dentară?

Noi, la Dentetico, am ales cei mai buni tehnicieni dentari, pentru care lucrările protetice, restaurative sau estetice devin o ”opera de artă”, de aceea, laboratorul de tehnică dentară este locul în care are loc ”magia”.

Tehnicianul primește documentația și planul de tratament personalizat, din partea medicului specialist, iar apoi, pe baza indicațiilor și specificațiilor din planul de tratament, pune în aplicare – prin artă și materiale de cea mai bună calitate – ”teoria”.

În momentul de față, tehnologia foarte avansată vine în sprijinul tehnicienilor cu softuri de estetică dentară și mașini de frezare a ceramicii asistate de calculator. O parte din munca tehnicienilor este automatizată și realizată cu ajutorul computerului, designul lucrărilor dentare și al fațetelor se realizează modern, virtual. O altă parte a  muncii din laborator se face totuși manual, micile retușuri, accentele fine și efectele de naturalețe depind de măiestria și experiența tehnicianului.

Cum se lipesc fațetele dentare pe suprafața dintelui?

Modul în care fațetele dentare sunt lipite este foarte important, inclusiv materialele folosite trebuie să fie de o calitate superioară. Adezivul necesar lipirii fațetelor de dinți, folosit corect, va realiza o legătura chimică, foarte puternică.

Controlul periodic la medicul stomatolog este foarte important pentru o bună sănătate dentară. Doar așa puteți avea certitudinea că fațetele dentare se păstrează în stare bună, adezivul are aceleași proprietăți mecanice de prindere, iar zâmbetul tău poate rămâne un zâmbet perfect.

Vreau să îmi pun fațete dentare, care sunt etapele?

Pentru a înțelege și a ști dinainte la ce trebuie să te aștepți atunci când vine vorba de restaurarea esteticii zâmbetului, vrem să îți explicăm care sunt etapele pe care le urmăm la Dentetico, atunci când pacienții noștri sunt deciși să își schimbe zâmbetul cu ajutorul fațetelor dentare.

Ședința 1:

Consultație cu un medic specializat în acest tip de tratamente estetice. Se stabilesc aici ce tip de fațete dentare se vor folosi, modul de preparație, cu sau fără preparatie, culoarea acestora, forma și profilul incizal.
Profilaxia este o etapă de început obligatorie în mai toate tratamentele stomatologice. Aici se realizează igienizarea și curățarea dinților. În acest fel avem un început perfect pentru un rezultat perfect.
În cazul fațetelor cu șlefuire, se realizează șlefuirea suprafeței vizibile. Șlefuirea este minim invazivă și nu necesită scoaterea nervului. În cazul fațetelor fără șlefuire se trece direct la pasul următor.
Amprentarea fațetelor este probabil cel mai important moment în obținerea unor fațete durabile. Această etapă trebuie realizată cu răbdare și mai ales cu materiale de calitate.
În cazul fațetelor cu șlefuire, se acoperă fața șlefuită cu un material provizoriu. În cazul celor fără șlefuire, această etapă nu este necesară.

Ședința 2:

Se poziționează provizoriu fațetele și se stabilește dacă acestea sunt așa cum au fost agreate anterior, în prima ședință.

Se trece la curățarea suprefeței dintelui și la pregătirea acestuia pentru a primi fațetele dentare.
Se vor fixa fațetele.

Te-am convins? Așa lucrăm noi, la Dentetico – cu cele mai bune materiale, cu cei mai buni tehnicieni, iar rezultatele pe care le-am avut sunt absolut transformatoare. Suntem aici, pentru tine, gata să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie, de aceea ne poți scrie pe adresa de email info@dentetico.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button