De la ce vârstă este bine să ne ducem copiii la dentist? Sfatul medicilor Dentetico

Educația dentară este extrem de importantă pentru dezvoltarea copiilor noștri, de aceea, vizita la medicul stomatolog nu trebuie să vină ca urmare a unor probleme, ci micuții noștri trebuie să se obișnuiască și să învețe termenul de prevenție. Studiile efectuate la nivelul societății din România reflectă faptul că 83% dintre copiii români, cu vârsta de până la 6 ani, au dinții afectați de carii – încă un motiv pentru care cel mic trebuie adus în cabinetul stomatologic de la o vârstă frageda, pentru o atentă monitorizare a evoluției dinților săi. Mai mult decât atât, din momentul în care hrana solidă este introdusă în alimentația copilului, nevoie de periaj a dinților, după recomandările medicului pedodont, sunt absolut necesare.

În plus, vizitele regulate la medicul stomatolog creează un obicei sănătos pentru copil, îi elimină acestuia posibilele frici și conturează un stil de viață bazat pe prevenție, extrem de benefic viitorului adult.

Care sunt pașii pe care medicii pedodonți ai clinicii Dentetico îi urmează atunci când tu și micuțul tău veniți în vizită:

  1. Acomodarea copilului cu mediul din clinica Dentetico

În funcţie de vârstă, copilul va face cunoştinţă cu jocurile şi jucăriile, va colora sau va explora zona de aşteptare împreună cu părinţii. Personalul clinicii are grijă ca familia să se simtă în largul ei şi să uite că se află într-o clinică stomatologică.

  1. Consultația de specialitate

Aceasta are loc în cabinet, sau dacă copilul nu doreşte să coopereze, într-un spaţiu special amenajat. Medicul pedodont va examina aparatul dento-maxilar (dinţii, ocluzia, mucoasa) şi va evalua riscul de apariţie a cariilor dentare.

  1. Discuția medic – părinte

Pe parcursul discuţiei, medicul va oferi informaţii, recomandări şi indicaţii specifice cazului, precum şi răspunsuri la toate întrebările părintelui sau copilului. Specialistul le va prezenta părinţilor tehnicile corecte de periaj dentar şi igienizare orală în funcţie de vârstă, dar și principiile unei alimentaţii corecte şi sănătoase.

La finalul vizitei, în funcție de statusul dentar al copilului, medicul stomatolog va recomanda controlul periodic la 1 lună, pentru pacienții cu risc crescut de apariție a cariilor dentare, sau la 4-6 luni, pentru copii fără afecțiuni dentare.

 

Familia ta trebuie să aibă un zâmbet sănătos, de aceea, specialiștii Dentetico sunt la dispoziția voastră. Ne poți scrie pe adresa de mail info@dentetico.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777 pentru detalii sau programări.

 

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button