De ce este bine să folosești apa de gură? Dentetico îți explică

9 iul. 2021 Blog

Suntem convinși că toate sfaturile și informațiile pe care vi le oferim la Dentetico vă ajută să aveți un zâmbet sănătos și perfect, de aceea, lucrurile mici, pe care le puteți face la voi acasă vă pot ajuta să aveți o cavitate orală sănătoasă. Astăzi, în articolul de pe blog vrem să vă prezentăm beneficiile folosirii apei de gură, după fiecare periaj dentar. Să o luăm cu începutul:

Ce este apa de gură?

Apa de gură este o soluție în a cărei compoziție se găsesc diferite substanțe menite să distrugă pe cât posibil bacteriile din cavitatea orală. Se găsește sub diferite culori sau arome și sortimente a căror compoziție este concepută special pentru  a se putea adapta diferitelor categorii de pacienți.

De aceea este indicată consultarea unui medic dentist înainte de a achiziționa o anumită apă de gură. Printre componentele apelor de gură găsite în comert se enumeră: apă, alcool, diferite arome, coloranți, diferiți detergenți, fluor, conservanți, clorhexidină; fiecare apă de gură în parte având toate sau doar unele dintre acestea.

De ce este bine să folosești apa de gură?

Pentru că apa de gură este un lichid, va pătrunde în zonele greu accesibile și va acționa la nivelul întregii guri. Prin acțiunea sa, apa de gură distruge majoritatea bacteriilor care formează placa bacteriană și previne formarea acesteia, îndepărtând astfel  principala cauză a apariției cariilor dentare și a bolilor paradontale.

Având în vedere faptul că pasta de dinți și ața dentară nu sunt suficiente pentru a obține o bună igienă dentară, apa de gură reprezintă un mijloc de îmbunătățire și completare al acestui aspect vital dinților.

Ce reacții adverse și contraindicații poate avea apa de gură?

Apele de gura cu fluor și alcool nu sunt indicate copiilor sub 7 ani. Ingestia unei cantități mari de fluor de către copil duce la apariția unei afecțiuni denumită fluoroză dentară caracterizată prin pete albe, cretoase la nivelul smalțului.

Clorhexidina poate da reacții alergice, apariția senzației de uscăciune a gurii, pierderea sau diminuarea temporară a gustului și favorizează apariția tartrului. Datorită acestor aspecte, în cazul apelor cu clorhexidină sunt  recomande pauze de 10-15 zile.

Suntem convinși că informațiile pe care ți le oferim te vor ajuta să înțelegi importanța igienei dentare corect efectuate, de aceea, îți stăm la dispoziție și suntem gata să lucrăm pentru tine și zâmbetul tău. Îți așteptăm programarea sau întrebările la numărul de telefon 0721904777 sau pe adresa de email info@dentetico.ro

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button