Cum se folosește corect ața dentară? Dentetico îți explică toți pașii

Comunitatea Dentetico este despre susținere, informații corecte și utile, care ne ajută pe toți să avem un zâmbet sănătos. Și pentru că în repetate rânduri am folosit expresia ”prevenția este cea mai bună armă împotriva cariilor”, dorim să vorbim astăzi despre modul corect în care trebuie să folosim ața dentară, după fiecare periaj.

Deși pare o acțiune simplă, noi, medicii Dentetico, dorim să vă explicăm pașii corecți pe care trebuie să îi urmăm atunci când folosim ața dentară.

De ce este benefică folosirea aței dentare, după periajul dentar?

Folosirea corectă a aței dentare ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare din spațiile interdentare unde periuța de dinți nu prea ajunge – sub joncțiunea dentogingivală și înguste dintre dinți. Placa bacteriană este principala cauză a cariilor dentare și bolilor parodontale, de aceea se recomandă utilizarea zilnică a aței dentare.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați?

Pentru ca folosirea aței dentare să fie eficientă, trebuie să urmați pașii pe care vi-i explicăm:

  • Folosiți cam 45 cm de ață și înfășurați capetele aței în jurul degetului din mijloc de la fiecare mână, lăsând 3-5 cm pentru lucru
  • Mișcați ața ușor în sus și în jos între dinți, ținând-o drept între degetul mare și degetul arătător
  • Curbați ața ușor la baza fiecărui dinte, pentru a curăța sub baza gingiei. Nu rupeți și nu forțați ața, pentru că puteți tăia sau răni țesutul gingival, care este foarte sensibil
  • Curățați fiecare dinte cu o altă porțiune curată a aței
  • Pentru a scoate ața, folosiți aceeași mișcare în sus și în jos pentru a o scoate ușor dintre dinți

Ce fel de ață dentară să aleg?
Există două tipuri de ață dentară, pe care le poți achiziționa:

  • Ață dentară din nailon (multifilament)
  • Ață dentară din PTFE (monofilament)

Ața din nailon poate fi cerată sau nu, și poate avea diverse arome – care pot fi folosite și de copii. Fiind compusă din mai multe fire de nailon, se poate rupe sau desface ușor, în special în spațiile interdentare înguste.

Deși mai scumpă, ața monofilament (PTFE) alunecă mai ușor între dinți, chiar și în spațiile înguste, și este practic imposibil de desfăcut.

Ambele tipuri de ață dentară, folosite corect, sunt eficiente în îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare.

Suntem alături de tine, de sănătatea zâmbetul tău și pentru că te respectăm, ne dorim tot ce este mai bun pentru tine! Dentetico ești tu și vrem să simți din plin acest lucru!

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button