Cum pot îmbolnăvi dinții inima sau rinichii? Problemele dentare nu trebuie ignorate!

Problemele dentare, cariile sau gingivitele duc la complicaţii ale sănătăţii generale. Pe termen lung, afecţiunile netratate ale dinţilor pot îmbolnăvi inima, rinichii şi articulaţiile. Placa bacteriană care se formează în timp provoacă infecţii la nivelul gingiei. Acestea duc la apariţia bolilor cardiace, diabetului sau artritei reumatoide. În sarcină, cariile sunt, de asemenea, un pericol pentru mamă şi bebeluş.

Prin articolul de astăzi vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la complicațiile pe care le pot atrage după sine problemele netratate de la nivelul cavității bucale. O simplă carie, sau placa bacteriană, ori o infecție – toate acestea, desi par minore, pot genera complicații în întregul organism. Specialiștii Dentetico te invită să îți iei timp, să citești articolul de astăzi și să iei măsuri, pentru sănătatea ta.

Lipsa unei igiene orale afectează pancreasul

Dacă nu ai grijă de sănătatea dinţilor şi gingiei, pancreasul va fi afectat. Poate nu imediat, însă în timp, dacă problemele din cavitatea orală nu sunt rezolvate. Pancreasul reglează nivelul glicemiei în sânge. Dacă este „atacat” de bacteriile aflate în cariile dinţilor, pancreasul nu mai funcţionează normal şi în timp, poate apărea diabetul de tip 2. Un alt factor pe care trebuie să-l ai în vedere este că diabetul provoacă afecţiuni gingivale şi candidoză orală, iar cariile şi gingiile sângerânde agravează diabetul. Aşa că tratează corect diabetul şi ai grijă de sănătatea dinţilor, pentru că ele depind una de alta.

Parodontita poate duce la apariția bolilor neuronale

Boala parodontală poate determina migrarea bacteriilor prin fluxul sanguin care pot ajunge la nivelul cordului sau la nivelul creierului, crescând riscul de ateroscleroză de boală cardiacă ischemică, de infarct miocardic și chiar accidente vasculare cerebrale. Bacteriile pot migra pe calea nervilor, pot ajunge la creier și provoca distrugerea neuronală, ducând la demență, sau Alzheimer.

Oasele pot fi afectate de problemele dentare netratate

Dacă nu tratezi la timp un abces dentar, bacteriile care l-au provocat ajung în oase pe cale sanguină. Astfel, osul din vecinătatea abcesului dentar şi măduva osoasă sunt infectate şi astfel apare osteomielita. Febra mare, greaţa şi durerea intensă din dreptul unui os sunt semne că ai această boală.

Pentru noi este important să educăm pacienții care aleg Dentetico în toate capitolele conexe zâmbetului. Credem cu tărie că scopul nostru, dincolo de a trata sau preveni, este de a educa și de a explica, cu ajutorul cercetărilor științifice, cât de important este să avem un zâmbet sănătos, și estetic. Așa că, dacă ai ”semne” că dinții tăi au cel mai mic disconfort, programează-te pentru un control de rutină, iar noi vom rezolva problema!

Suntem aici, pentru tine, de aceea, orice întrebare ai avea, ne-o poți trimite pe adresa de email info@dentetico.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777 pentru informații și programări.

Zâmbetul perfect există și poate fi zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button