Ce presupune tratamentul de canal radicular? Medicii Dentetico explică

În domeniul stomatologiei există o serie de mituri, care s-au perpetuat de-a lungul anilor, generând mai multe temeri și frici în rândul pacienților. Încă o dată, și acesta fiind rolul articolelor de pe blogul Dentetico, tehnologia și practicile medicinei stomatologice au evoluat, astăzi putând vorbi despre tratamente stomatologice fără durere.

Astăzi vrem să vă prezentăm ce presupune tratamentul canalului radicular, care sunt pașii, și când se recurge la acest tip de tratament. Pentru început, trebuie să știți că acest tip de tratament ține de latura stomatologiei numită Endodonție, iar tratamentul endodontic este necesar atunci când există carii care au ajuns până la nerv și acesta s-a infectat sau când coroana dintelui prezintă carii sau fracturi extinse.

În aceste situații dintele poate să doară fără un motiv anume (spontan) sau să doară la apăsare pe el. Pentru a remedia problema, medicul endodont trebuie să intervină și să recurgă la extragerea nervului, apoi la dezinfectarea și obturarea canalului.

Care sunt pașii realizării unui tratament de canal?

  • Medicul administrează un anestezic local, pentru ca pacientul să nu resimtă durerea
  • După ce s-a instalat anestezia, medicul montează diga, apoi se curăță caria din coroana dintelui și se creează calea de acces spre canalele dintelui
  • Se identifică, cu ajutorul microscopului, toate canalele din rădăcini
  • Se măsoară lungimea canalelor cu ajutorul locatorului de apex.
  • Se elimină nervul inflamat. Se curăță canalele cu instrumente sisteme de ultima generatie.
  • Se dezinfectează canalele prin irigații riguroase cu substanțe dezinfectante
  • Canalele sunt umplute cu substanțe care închid etanș locul
  • Se verifică lucrarea
  • Se acoperă dintele cu o plombă definitivă sau cu o coroană parțială sau totală.

Dacă ai ajuns în acest punct, trebuie să știi că dinții tăi pot fi restaurați. Iar echipa Dentetico este la dispoziția ta. Noi iubim ceea ce facem, iar asta se vede. Ne poți suna la numărul de telefon 0721904777 pentru programări și informații, sau ne poți scrie la adresa de email info@dentetico.ro.

 

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button