Ce înseamnă profilaxia periodică și ce beneficii aduce organismului. Noi îți explicăm!

Prevenția este mai bună decât orice alt tratament ulterior. Sănătatea danturii și atenția pe care o oferim dinților noștri aduce beneficii întregului organism, de aceea, noi, la Dentetico punem foarte mare accent pe profilaxie: detartraj, periaj profesional și o serie întreagă de servicii și consultații care previn bolile ulterioare ale cavității bucale.

În cele ce urmează dorim să vă prezentăm beneficiile unei profilaxii periodice și ce boli poate preveni un simplu consult, iar noi, echipa Dentetico, te așteptăm la clinică pentru un control de rutină!

Cariile dentare

În momentul în care vizita la medicul stomatolog devine un obicei, și nu o urgență, atunci, la controlul semestrial, medicul poate  ”radiografia” starea de sănătate a întregii cavități bucale. Astfel, cariile dentare, depistate în fază incipientă pot fi tratate mult mai ușor, fără implicații majore, și fără a afecta starea de sănătate a dinților învecinați. În plus, costurile tratamentelor sunt mult mai mici, decât în cazul cariilor avansate, care impun un tratament mult mai complex (tratament de canal, sau poate chiar coroană dentară).

Boala parodontală

Un procent îngrijorător din populația țării suferă de această boală. Principala cauză este o igienă dentară precară, iar tartrul, placa bacteriană și bacteriile adunate la baza dinților produc inflamația gingiilor, apoi retracția gingivală, care, în timp, duce la pierderea dinților și operații restaurative complexe, pentru a reda funcționalitatea normală a danturii. O profilaxie periodică anulează și stopează evoluția acestei boli: printr-un detartraj bi-anual, periaj profesional și verificarea atentă a stării de sănătate a dinților.

Cancer oral

Pentru mulți dintre noi, depistarea unei leziuni la nivelul cavității bucale este aproape imposibilă. La Dentetico, medicul stomatolog realizează, cu ajutorul camerei intra-orale o anamneză a cavității bucale, iar dacă observă ceva care poate ridica probleme, cu ajutorul aparatului VELscope VX se realizează o scanare a cavității bucale, care ajută la depistarea incipentă a tumorilor sau cancerelor bucale. Acesta este un alt beneficiu al profilaxiei periodice. De aceea, propune-ți să îți faci un obicei din a veni la Dentetico, pentru a te asigura că zâmbetul tău este sănătos!

Zâmbet strălucitor

În cadrul ședințelor profilactice, prin detartraj, air-flow și periaj profesional, oferim danturii tale un aspect sănătos și strălucitor, eliminând colorațiile superficiale de pe suprafața dinților și lăsând un aspect sănătos întregii tale danturi. De aceea, prin vizitele periodice la Dentetico, eliminăm și stopăm eventualele boli care pot cauza sănătății orale.

Beneficii pentru întregul organism

Sănătatea cavității orale impactează întregul organism. Studii realizate de cercetătorii americani au relevat faptul că boli precum Alzheimerul sau infarctul miocardic sunt strâns legate de lipsa unei igiene orale. De aceea, o profilaxie periodică oferă o bună stare de sănătate întregului organism.

La Dentetico promovăm un stil de viață echilibrat, de aceea, o îngrijire, nu o tratare a afecțiunilor orale este lucrul pe care ni-l dorim pentru fiecare pacient. Ești gata să te programezi pentru un control de rutină? Fă din sănătatea zâmbetului tău o prioritate, iar noi vom fi lângă tine: 0721904777 – ne poți suna pentru a-ți face o programare, sau ne poți scrie pe info@dentetico.ro pentru mai multe informații.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău! 

Search

+
Call Now Button