Aspectul dinților naturali poate fi restaurat. Coroanele ceramice pe suport de zirconiu, tehnica ce îți va reda zâmbetul!

5 iul. 2019 Blog

Un lucru pe care îl iubim la medicina stomatologică este rapiditatea cu care tehnologia avansează, permițându-ne nouă, medicilor, să vă oferim cele mai noi metode de restaurare a zâmbetelor. Astăzi vrem să vă povestim pe larg despre beneficiile pe care le aduc coroanele ceramice pe suport de zirconiu, atunci când această tehnică este folosită pentru a repara un zâmbet pe care îl țineai ascuns.

Ce sunt coroanele ceramice?

Coroanele dentare sunt niște “căpăcele” care refac fidel morfologia dintelui pe care îl acoperă. Ele sunt utilizate pentru a reface anatomia unui dinte sau a înlocui un dinte care nu mai putea fi salvat prin alte metode, precum și a-i crește rezistența atunci când este afectat. Practic, acestea îmbracă dintele, redându-i puterea și rezistența care s-au pierdut în timp.
Materialele disponibile pentru fabricarea acestor piese protetice sunt multiple. Însă cel mai frecvent folosite sunt: rășinile acrilice, metal, ceramică/porțelan pe suport metalic sau de zirconiu, ceramica integrala, zirconiu. Dar pentru că vrem să ne folosim de tehnicile nou apărute pe piață, pentru a avea cele mai bune și de durată rezultate, vă vom vorbi despre coroanele ceramice pe suport de zirconiu.


Coroanele ceramice pe suport de zirconiu. Avantaje

Zirconiul, mai exact dioxidul de zirconiu, este un oxid metalic similar cu o ceramică, dar cu proprietăți diferite – în primul rând cu rezistență mult crescută. Este un material care a fost descoperit relativ recent, dar rezultatele utilizării sale sunt excelente. Unul din marile avantaje pe care îl are zirconiul este de departe legat de latura estetică. Spre deosebire de utilizarea metalului, zirconiul are o transluciditate care oferă o similitudine dinților naturali, nefiind opac precum metalul. Zirconiul este alb și este disponibil în mai multe nuanțe, ceea ce face posibilă obținerea culorii dorite.

Un alt avantaj este acela că se poate utiliza în orice zonă a cavității bucale, fiind ca o piesă de puzzle care se integrează perfect în arcada dentară.
Pentru că suntem tot la capitolul avantaje, trebuie să știți că zirconiul este un material foarte rezistent și dur, rezistând foarte bine la presiuni mari – însă aici, un rol vital în succesul lucrării îl reprezintă planul de tratament, pe care medicul dentist, împreună cu tehnicianul îl realizează pentru reușita lucrării dentare.


Zirconiul, prelucrat computerizat

Nu ne dorim să existe loc de erori umane, de aceea, un alt avantaj al coroanelor ceramice pe suport de zirconiu este faptul că tehnica de realizare este computerizată: zirconiul este frezat computerizat, fiind mult mai exact și precis.

Zirconiul este ”prietenos” cu dintele natural, de aceea ”sacrificiul” substanței dentare este extrem de redus, iar capetele au o grosime foarte mică.

Ne dorim ca zâmbetul tău să aibă frumusețea pe care tu o meriți, de aceea, Dentetico este alături de tine și în ceea ce privește latura financiară, punându-ți la dispoziție posibilitatea achitării în rate a acestor lucrări. Îți suntem alături, pas cu pas, pentru că vrem să ai un zâmbet perfect. Întreabă-ne și cere-ne toate informațiile! Suntem aici, pentru tine: info@dentetico.ro

 

Search

+
Call Now Button