Arcul facial – când și de ce îl folosim în clinica Dentetico

Pentru că ne dorim să avem cele mai bune rezultate, aparatura medicală ne ajută foarte mult în stabilirea unor parametri optimi în procesul de tratare al pacienților noștri. Deși, poate părea un instrument cu o formă ciudată, arcul facial este folosit atunci când medicii noștri doresc să înregistreze o poziție fixă și unică a maxilarului superior față de craniu. În momentul în care transmitem această informație către tehnicianul dentar, rezultatul va fi o lucrare dentară echilibrată ocluzal și o mușcătură a pacientului, care să fie în conformitate cu acuratețea anatomică.

 

Când folosim arcul facial?

În clinica Dentetico folosim arcul facial în momentul în care realizăm o lucrare protetică – fie ea fixă sau mobilă – deoarece ocluzia unui pacient variază pe parcursul vieții.

Astfel, cu ajutorul arcului facial, transmitem tehnicianului dentar date despre poziția maxilarului față de craniu, precum și informații despre poziția mandibulei față de maxilar – aceasta fiind cea care variază, și cea pe care noi încercăm să o menținem sau să o reabilităm.

 

Deși este o acțiune simplă, în cabinetul stomatologic, aceasta este foarte complexă în cabinetul tehnicianului dentar – care introduce în schemă noțiunea de articulator – aparatul care mimează articulația temporomandibulară, maxilarul și mandibula, precum și legăturile dintre acestea.

 

De ce folosim arcul facial?

Pentru că lucrările protetice (și nu numai) rezultate în urma folosirii sistemului arc facial-articulator reprezintă cea mai bună situație în care putem reechilibra o ocluzie nefiziologică.

 

Vrem să îți oferim cele mai bune soluții, pentru fiecare serviciu pe care ți-l punem la dispoziție, de aceea, specialiștii Dentetico te vor îndruma și îți vor explica fiecare pas pe care îl fac pentru reabilitarea zâmbetului tău. Cere-ne toate informațiile de care ai nevoie pe adresa de email info@dentetico.ro sau sună-ne pentru a-ți face o programare, la numărul de telefon 0721904777.

 

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button