”Am dinții strâmbi. Chiar am nevoie de aparat dentar?” Dentetico îți oferă toate explicațiile

Purtarea unui aparat dentar este o necesitate, atunci când dantura permanentă nu este perfectă. De ce? Pentru că, în timp, mușcătura ne-naturală poate cauza disfuncționalități și probleme grave la nivelul cavității bucale, favorizând apariția unor boli al căror tratament este de lungă durată și totodată, costisitor.

Cum îți poți da seama că ai nevoie de un aparat dentar? Dentetico îți oferă o serie de sfaturi, pe care le poți urma, chiar tu, la tine acasă:

Examinează-ți dantura. Uită-te dacă ai dinți strâmbi sau înghesuiți!

Cel mai simplu de observat aspect este cel al dinților înclinați, suprapuși, ori poziționați mult în exterior/interior față de ceilalți dinți. Un ”truc” simplu este folosirea aței dentare: dacă aceasta trece foarte greu printre dinți, aceștia sunt mult prea apropiați, iar aparatul dentar poate fi soluția pentru a reda sănătatea zâmbetului tău.

Înțelege efectele malocluziei asupra sănătății dentare

Dacă mușcătura ta nu este una sănătoasă, iar dinții sunt înghesuiți și strâmbi, simpla lor curățare devine o problemă. Sunt cazuri, în care nici chiar detartrajul realizat în clinica noastră nu poate curăța spațiile interdentare, lăsând teren liber plăcii bacteriene și tartrului – favorizând astfel apariția bolilor gingivale, care, netratate, duc la instalarea parodontozei.

Sunt persoane ai căror dinți au avut de suferit odată cu erupția molarilor de minte, aceștia punând o presiune extrem de mare asupra dinților deja existenți – făcându-și loc în cavitatea bucală.

Analizează-te și observă spațierile ne-naturale din cavitatea bucală

Nu doar dinții înghesuiți sunt un ”caz perfect” pentru serviciile de ortodonție, ci și dinții lipsă, sau spațierile ne-naturale din cavitatea bucală. Acestea pot afecta mușcătura, punând o presiune foarte mare pe dinții învecinați.

Ai frecvent dureri de cap? Dimineața, simți o încordare nefirească a maxilarului? Iată care ar putea fi cauzele

O mușcătură greșită poate fi cauza unor probleme multiple, semnalându-și prezența printr-o serie de simptome: dureri de cap, tensiune în timpul masticației, dureri în timpul masticației, afecțiuni gingivale și chiar probleme gastrointestinale. Toate aceste simptome sunt cauza unor tensiuni și presiuni la nivelul maxilarelor, care își caută poziția perfectă în timpul vorbitului, mestecatului, înghițitului.

Îți rămân frecvent resturi alimentare între dinți?

Resturile alimentare rămase frecvent între dinți sunt semn că poziția acestora nu este una corectă, fiind o cazuistică clară pentru montarea unui aparat dentar. Știți deja că resturile alimentare sunt un mediu propice pentru bacteriile orale, care atrag după sine o serie de afecțiuni la nivelul gingiilor, favorizând apariția cariilor dentare.

Suferi de tensiune și durere la nivelul maxilarului?

Încordarea în permanență a maxilarului provoacă presiune articulației temporo-mandibulare, fiind unul din motivele pentru care mulți pacienți acuză dureri de cap, și încordarea nefirească a maxilarelor în special dimineața, sau după masă. Dacă te confrunți cu astfel de probleme, aparatul dentar poate fi răspunsul pentru o cavitate bucală sănătoasă.

Analizează-ți dinții, pune-ți toate aceste întrebări, iar atunci când ești hotărât să faci ceva pentru sănătatea zâmbetului tău, vino la Dentetico, iar medicii noștri ortodonți îți vor oferi un consult de specialitate și planul de tratament care se ți se potrivește.

Zâmbetul perfect există și poate fi zâmbetul tău!

 

 

Search

+
Call Now Button